Minneslunden

Vägen till paradiset är kantade med vackra doftande blommor.
En svag havsbris och en varm sol.
Denna väg ska alla våra älskade djur en dag vandra.
Alla älskade och saknade av någon.
Alla ska de få vandra upp för trapporna och njuta av evig lycka.
Där finns vida ängar, mossiga skogar och klippiga berg.
Sjöar och floder, snö och varm sommar.
Allt för varje djur önskvärda miljöer.
Aldrig behöver de känna smärta eller sjukdom.
Aldrig behöver de vara ensamma.

Alltid kommer dom vara saknade i våra hjärtan!

 

Här följer endast några djur som lämnat sina spår i våra hjärtan.


Ronja

Hund Blandras Schäfer/Leonberger
Min familjs mest älskade hund.
Fick även en blandraskull efter en tjuvparning med en "Alaskan Husky"
och fick 8 valpar (4 tikar och 4 hanar).
Blev endast 7år då hennes höfter inte längre orkade bära upp hennes tunga kropp.

960525 ~ 030527 (11:50)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Cherokee

Huskatta ns 23
Min första "avels"katta som gav mig 3 underbara kullar: Sammanlagt 8 ungar.
4 Hanar & 4 Honor
Underbar mor och sällskapskatt. Adopterade även en kull av sin "syster" Zuni's kull på fyra kattungar (2 honor & 2 hanar)

Mars 2000 ~ Vintern 2003

 

 

 

 

 

 

 

 

 


S*Mowilny's Simba
Min första avelshane och även fadern till mina birmabebisar jag födde upp före stamnamnet.
Simba var en otroligt kelen och mysig kille med ett kärleksnyp som inte gick av för hackor. Han var lite skygg i början men blev snart mycket fäst vid alla människor som kom in genom dörren. Han skaffade sig även en blandiskull med min hona Zuni (tjuvparning) och när han omplacerades som kastrat flyttade en av han söner Apollo med honom.
Han levde ljuva livet med ett par i Boden och fick när de skaffade hus vara ute hur mycket han ville, och han älskade det.
Tyvärr blev lyckan kort och redan vid blott 6,5år blev han sjuk, han njurar svek honom och han var tvungen att låta somna in.

Han är mycket saknad av både mig och sina ägare som dock är tacksamma för den tid de fick med denna otroliga katt.

*2001-12-23~2008-07-23 


Tusse
En silverspotted huskatta som ägdes av min f.d uppfödarkollega Krister. Hon var en otroligt stor och speciell dam som visste vad hon ville och såg till att få det.
Hon var hård och bestämd men kunde även visa en mjukare sida när hon valde det.
Trotts att hon led av foderallergi större delen av sitt liv och ofta var mager och tanig var hon aldrig liten eller ynklig utan alltid stark och tuff.

Hon fick en tumör i munnen som gjorde det svårt för henne att äta, p.g.a. hennes höga ålder och alla risker vid operation valde så Krister att låta henne slippa lida och lät henne få somna in i lugn och ro.

*1990 ~2008-04-02

 

 

 

 

 

 

 


S*Dvärgleoparden Albus

Han var en stor och maffig snömarmorerad bengal hane som även han ägdes av min förra uppfödarkollega Krister.
Albus var en helt underbar bengal, kullbror till min egna Dvärgleoparden Ancora som var mamma till min A-Kull innan hon flyttade.
Albus var en otroligt språklig herre och uttryckte sig ofta om sina åsikter på utställningar vilket många tog som aggressivitet, det var det definitivt inte, Albus var en ren och skär mes men han var ändå tydlig med att berätta vad han tyckte och tänkte och vi som kände han väl visste precis vad han sa och oftast var det bara att han sökte trygghet av sin älskade husse Krister.

Albus blev hastigt sjuk och dagen efter konstaterades att han hade tumör i ena njuren och andra fungerade knappt så Krister fick åter igen ta det tunga beslutet att låta sin älskade katt få somna in.

*2003-05-03~2009-02-27

 

 


S*Dvärgleoparden Ancora
Hon var en underbar och maffig snömarbel bengal precis som sin bror, hon var dock en tuff brud i lyxförpackning. Precis som sin kullbror var hon mycket sjuk sista tiden, och sista året för henne var full av problem, men aldrig kunde någon orsak hittas.
Efter att hennes partner plötsligt dog blev hon förstörd och skrek hela tiden, med veterinärs rådgivning beslutade så Therese att ta det tunga beslutet och låta henne somna in istället för att lida.
Något fel på linjerna var ganska uppenbart då majoriteten av Ancora's ungar aldrig överlevde till 4 månader och likaså samma med hennes barnbarn.
Hon bar åt mig 4 ungar men en var död vid födseln och en dog bara några dagar efteråt.
Dock har än idag trotts otaliga tester har inte orsaken hittas till alla dessa döda katter.

Hon lämnar ett stort tomrum både hos sin ägare och hos mig som haft denna underbara men egensinniga damen som förgyllde mitt och Therese liv.

*2003-05-03~2009-07-10


IDP*Shangri-La Qebhsennuf
Smurfit eller även Silver som han oxå kallades, var en underbar blåspotten hane jag ville ha till avel, mycket på grund av hans teckning, och typ men även gener som han bar på. Men tyvärr visade det sig att han bar på flera negativa gener, han hade en överkänslig mage-tarm organ som gjorde hans avföring förskräckligt illa luktande och frän i doften, han hade även svansknick på sista kotan som han ofta tuggade på och även ett underbett. Av dessa anledningar gick han aldrig i avel men oxå dessa orsaker till hans avlivning.
Han luktade så starkt att min mor som hade honom som foderkatt till slut inte orkade med mer. Han hade även börjat kräkas och var allmänt olycklig. Eftersom det inte fanns någon som kunde leva med hans defekter fick han somna in.
Han var mycket älskad och kommer att vara mycket saknad av alla som träffade honom.
Han älskade alla människor och kunde kelas och pussas i timmar, det var med stor sorg jag var tvungen att låta han somna in.

2021-02-24 ~ 2020-10-07 (15:53)

Lady
Lady var dottern till våran gamla blandis tik Ronja, hon var en salig blandning mellan Leonberger/Schäfer och "Alaskan Husky" och nåde den aktningsvärda åldern av 11år vilket var mycket för hennes storlek men tack vare pappans lätta kroppsbyggnad så fick hon en lätt kropp och det som tog sitt slut på henne var en kombination av livmoderinflamation och "skrump njurar". Hon bodde hos bekanta till oss hela livet så jag levde nära henne hela livet och hon är mycket saknad av alla som lärde känna henne.

Jag kommer aldrig glömma dagen jag hjälpte mamma att förlösa henne och hjälpa henne till denna världen.
Hon kommer alltid att finnas i mitt hjärta precis som sin mor!

2020-09-24 ~ 2020-10-27